lørdag, juni 25, 2005

Kræsjlanding i Peru

Hvorfor ble det så stille? Vi tilbrakte tre, fire fantastiske uker i Peru. Et fantastisk land. VI besøkte Lima med katakomber og ca 10.000 hodeskaller lagret i kasser. Vil ble stoppet på gaten med hilsenen ” Thank you for visit us. God bless you.” Vi fløy over Naqa linjene – og sture var pilot og fløy flyet alene!! Vi besøkte de flytende øyene på Titcacasjøen. Gikk ned i Colca Cannyon. Verdens dypeste canyon. 1000 meter rett ned og 10 000 meter rett opp etterpå.

En liten episode i Nasqa fortellere hvorfor vårt planlagte 2 ukers opphold ble til 4 uker og vi fortsatt ikke kom halvveis i rundreisen. Det var en fredag ettermiddag. Rundt kl. 17 jeg tok oppstilling på en benk ved torget eller Plaza Major i Nasca. Foran meg på murkanten tok fire, fem kvinner også plass etter hvert. De hadde med seg hjemmelagde deserter i plastglass og nyristede nøter til salgs. Et dagsverk ville kanskje innbringe de en tier eller to. En fattig uteligger eller bonde, vanskelig å bedømme, kommer ruslende forbi. Han stopper ved den første kvinne og finner mynten sin dypt begravet i lommen. Han bestiller en dessert til ca kr. 0,50. Kvinnen gir han plastglasset, men nekter å ta i mot mynten. Mannen fortsetter litt lenger bortover og stopper for å kjøpe en pose nøtter. Det samme gjentar seg. Han får nøttene, men kvinnen avviser mynten. Regelen er tydeligvis at man tar ikke betalt fra noen som bruker sin siste mynt for å handle mat hos deg.

Slik mannen ser ut ville han neppe sluppet inn på Oslo City hvor vi velter oss i softis, CD’er og moteklær. Vi er definitivt rikere, men har vi grunn til å hovere?

Ute på Titicasjøen gikk det litt skeis. Børre fikk et svært hjerteinfarkt. Ble forsøkt hjulpet med Colablad og andre urter uten nevneverdig suksess. VI ble sendt med fly og blålys til en privat i Lima. Når vi kom dit var det for så vidt bare fryd å gammen. En kjapp opperasjon, en masse penger og vips så var vi hjemme i Norge igjen.

PS: Korrektr på siden er ikke lest enda…

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem