fredag, mars 04, 2005

Amasonas – Kemenpugarden

Vi fløy opp fra Rio til Manaus hvorfra vi satte ut på eleven med båt og en indianer som guide. I 2,5 3 timer reiste vi oppover elven før vi kom opp til jungel-lodgen vi skulle bo i. På veien gikk vi tom for bensin. Båtføreren, som også var indianer, og guiden vår hoppet over bord og svømte båten de siste par hundre meterne.

Lodgen, en liten hytte bygget av sedertre ved elvekanten ble bestyrt av en indianerkvinne og hennes barn. Tre jenter og en gutt. Full service med frokost klokken 0730, lunsj kl 1300 og middag kl 1900. Eller akkurat når det passet oss. Eget dieselaggregat utenfor hørevidde gav oss full komfort med lys og varme dusjer.

Vi har padlet i små side-elver på jakt etter aper, dovendyr og fugler. Og sett mange. Vi har fisket piraja. Thea ble pirajadronning med fire fisker på en dag. Ganske artig forresten. VI er vant til å være stille når vi fisker, men skal når vi skulle fiske piraja gjaldt det å lokke de til seg med å piske i vannet med fiskestangen. Deretter kaste ut kroken agnet med rått kjøtt på samme sted. Så gjaldt det å nappe de opp når de bet. De sleipe svina var skikkelig raske til å stikke av med kjøttet uten å sette seg fast i kroken. Med fisken vel oppe i båten gjaldt det å passe fingrene før man fikk kakket den i skallen.

Vi har gått på tur i jungelen og sett drøssevis av planter, fugler og innsekter. Vincent, indianerguiden vår, stoppet omtrent med hvert tre for å fortelle hvordan det ble brukt til medisin, mat, redskap eller hvordan forskjelleige dyr brukte treet. Vi fikk også klar forståelse for hva som menes med regnskog.

En natt var vi ute på krokodillejakt. Med en kraftig lyskaster kunne vi se lysende øyner på alle kanter. Og oppe i trærne lyste det i slangeøyner. I skikkelig Crocodile Dundee stil, utstyrt med lasso på en stang, listet vi oss innpå med lyset rett mot øynene dens. Det gjaldt å hypnotisere den med lyset så den lå stille. Vi fikk lassoen rundt nakken dens og dro til. Deretter gjaldt det å passe seg for halen dens. Den er kraftig nok til å slå oss i svime, i hvert fall over bord. Ordentlig spennende hobby det der.

Amasonas har vært helt mega. Vi har slappet av og kost oss med masse dyr rundt hytta. En liten brølape unge er for eksempel et hyggelig kjæledyr. Tiden har gått fryktelig fort og hver dag hver dag har vært spekket med opplevelser.

Kemenpugarden er forresten indiansk og betyr hei.

Se bilder

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem