lørdag, februar 26, 2005

Rio De Janeiro – glem det!

En gjeng av surpomper med kun sex og samba i hue! Ikke for det, sex og samba er ok det, men det er ikke det jeg vil at de skal tenke på når jeg er i banken, eller kjøper flybilletter, eller står i kø på super’n! Men det er det de tenker på. Helt sikkert! Det går ikke an å tenke på det de egentlig er satt der til å gjøre og så prestere så lite. Derfor er jeg helt sikker på at de tenker mer på sex og samba enn banktjenester, billettsalg og prisregistrering.

Vi planla et par, tre dager i Rio. Skulle bare bestille flybilletter og en guide i Amasonas. Deretter se på byens attraksjoner. De beste attraksjonene er forresten de som er ikledd en tanntråd, men det var ikke de vi kom for å se på. I hvert fall ikke offisielt. Vi skulle se på Jesus-statuen, Sukkertoppen og Santa Teresa.

Den første dagen gikk med til å booke flybilletter, for ingen ting fungerer som planlagt i Brasil. Det gjorde den andre dagen også. Sammen med guidebookingen. Den tredje dagen gikk også med på å booke flybilletter og guide. Den fjerde dagen gikk med til å betale flybillettene. Det gjorde den femte dagen også, for ingen ting virker som planlagt i Brasil. Den dagen tenkte vi også å se på Santa Teresa. Et spennende område av byen med kunstneriske trapper. Den beste – og nesten eneste måten å gjøre det på er å ta den helt spesielle trikken opp og deretter spasere ned. Men den femte dagen i byen streiket trikkearbeiderne. Sikkert en helt betimelig streik, men de trengte jo ikke å gjøre det akkurat den dagen syntes jeg. Vi bestemte oss derfor å ta trikken opp den sjette dagen, men da var trikken stengt. VI dro på sukkertoppen istedenfor.
Sukkertoppen var super. Flott utsikt over byen og Copacabana, stranda med de tanntråd-kledde. Fra sukkertoppen gikk vi ned og tok bussen tilbake til hotellet vårt. Vi bor like ved Copacabana. Naturligvis. Det ble en skikkelig sightseeing i Rio. Bussen gikk jo motsatt vei av det skiltene sa, for ingenting funger som forventet i Rio.

Men Copacabana leverte. Vi har badet i Atlanterhavet for første gang på over et halvt år. Det var fint. Veldig fint. Vi har møtt en smilende taxi-sjåfør i en ”shared taxi”. Men så hadde han også en timelønn på linje med en norsk advokat de minuttene vi satt på. Resten av tiden har vi ventet.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem