søndag, februar 13, 2005

En stadion i Santiago

Vi tok ti dager i Chile. Med Santiago som base. Siden Chile bare er fjell og kyst tenkte vi at vi måtte se begge deler. (Det er i grunnen godt gjort å plassere Santiago verken i fjellet eller ved kysten i et land som dette)

Sammen med Tory, Isabel, Emma, Joyce og Gerry – alle fra England – dro vi på en to dagers vandring med telt og sovepose i Andes. Vi hadde en strålende tur opptil drøyt 3000 meter hvor vi overnattet ved et lite tjern, tente bål og så på stjernene. Chile regnes som et av de beste stedene å observere stjernehimmelen fra. Vi (Dvs. Hedda og Thea) badet i vannet som hadde vært is bare for noen timer siden. Vi snudde ved iskanten og gikk ned igjen til 2000 meter.

Etter en ny mellomlanding i Santiago reiste vi ut til Valparaiso, en pussig havnebyen utenfor Santiago. Første dagen reiste vi sammen med Ruchell fra New Zealand. Vi bodde på et bitte lite hotell som blir drevet av tre gamle damer. De syntes det var utrolig hyggelig å få besøk av en backpacker familie fra Norge. Vi ble kost og degget for og hadde en ordentlig hyggelig tid. Damene var helt rå på fotballspill. Du vet, den typen med fire stenger på hver side som man snurrer rundt for å skyte ballen i mål. Rundt byen er det bratte skråninger bebygget med tilnærmet slum. Adkomsten til disse områdene var ganske morsom. Enten via en underjordisk tunnel frem til et heistårn eller via svært bratte ”Fløyen-baner”.
Santiago er skikkelig laydback. Byen har fått oss til å senke skuldrene og slappe skikkelig av. Vi har tilbragt tiden med å rusle i byen og hatt et par fine søndager i en av de mange parkene – akkurat som de fleste andre Santiago-familinene. Og selvsagt har vi sett nasjonalstadionet som Pinochet gjorde om til et fengsel og torturkammer.

Se bilder fra Chile.
PS: Bildene fra New Zealand som ikke kom frem er nå fixet og kan besiktiges nedenfor

1 Kommentarer:

Anonymous said...

Hei på alle dere. Vi hygger oss med fine bilder fra eksotiske steder og nå gleder vi oss til bilder fra Brasil. Tipper dere er opptatt med karneval og kostymer. Her hjemme har vinteren meldt seg igjen og vi misunner dere som kan nyte varme strender og badetemperaturer.
Ha en fortsatt god tur. Klem fra onklene i Oslo

10:58 PM  

Post a Comment

<< Hjem