mandag, januar 24, 2005

See you mate

Det er nesten med tårer i øynene vi reiser her i fra. Vi har storkost oss i 5 uker. Det er rett og slett godt å være i Australia. Det eneste negative er at det er litt langt fra Europa. (Det fikk Børre erfare som måtte hjem en uke p.g.a. noen duster i Norge. Han hadde 80 timer på fly og fly plasser i løpet av 10 dager)

Etter jul- og nyttårshelgen i Port Steven dro vi inn til Ayers Rock med fly. Bare en liten flytur på tre timer(!) som tok oss inn til midten av landet. Mange velger å fly til Alice spring istedenfor og så kjøre til Ayers Rock. Det ligger jo like ved. Bare 45 mil! Bare svippe bortom Bergen fra Oslo liksom!

Vi så solen gå opp over klippen og vi så solen gå ned. Vi så den skifte farge og vi gikk hele runden rundt den og vi klatret til topps oppå den. Den ser liten ut på bilder den klippen, men det er fordi bildene er tatt så langt unna. 1800 moh er det på toppen. På sjøen er det jo ganske vanlig å kunne se horisonten. Fra Ayers Rock så vi horisonten over fastland. I alle himmelretninger.

Vi var kjempeheldige med været. Vi hadde bare 35-36 grader. Uken etter lå det på ca 45 grader. Da blir oppstigningen stengt. Fare for heteslag er overhengende.
Vi fikk også prøvekjørt Holden, Australias egen bil. Og det var også en hyggelig opplevelse.

Børre måtte altså hjemom etter Ayers Rock. Solveig og barna reiste imens opp igjen til Hunter Valley, til Cecnock, hvor de slo seg ned i en hytte med tilgang til svømmebasseng. En uke med matte og svømming. Der ramlet de over familien Bjerke fra Bodø med barna Vilde og Magnus på 9 og snart 11 år. Det var gøy å ha norsktalende barn å leke med.

Vi møttes igjen i Sydney. Hedda er ferdig med Regnereisen og både Thea og Sture er godt over halvveis. Og det etter mindre enn en måneds innsats! Vi nøt de siste dagene i Sydney med fergetur i havna, besøk i akvarium og bading på Bondi Beach.
Se bilder fra Sydney/Port Stevens og Ayers Rock

4 Kommentarer:

Anonymous said...

CLICK HERE

11:35 AM  
Anonymous said...

Galeries Videos X - X Movies - Free Gallery

9:37 PM  
Anonymous said...

DivX a Gogo !

7:39 AM  
Anonymous said...

Recyclage informatique ! Venez Vite decouvrir: recyclage informatique Did you mean: recyclage dechet

2:05 PM  

Post a Comment

<< Hjem