lørdag, desember 18, 2004

Singapore

Singapore går det fint an å leve i. I hvert fall hvis du ikke MÅ spytte på bakken og kaste søppel hele tiden. En merkelig og herlig miks av kulturer. Chinatown for kinesere, Little India for Indere. Gamle, fine colonihus av sør-europeisk stil oppført og organisert av engelskmenn til bruk for alle. Businessområde med maks mønehøyde 268 meter er synlig fra alle steder i landet. Så rent på metrostasjonene at det er flaut å sammenligne med stuegulvet hjemme. Og det midt i ettermiddagsrushet. Så trygt at gamle damer kan ferdes hvor de vil med hele pensjonen synlig i hånda midt på natten. Vennlige og smilende mennesker rundt deg på alle kanter. Alle moderne hjelpemidler tilgjenglig. Klima som er passe varmt hele tiden. Er det ikke i grunnen akkurat slik vi vil ha det?

OK. MÅ du spytte, eller MÅ dytte dop på noen så er det kanskje ikke så kjekt. Er ikke helt sikker på om det er så kjekt hvis noen TROR du pleier å spytte eller dytte dop på noen heller. Men bortsett fra det, er det megabra.

Fant ikke helt ut hvordan de søker seg ut i naturen, men de reiser vel kanskje til utlandet? Et naboland 3 km unna så billig at ungenes ukelønn holder til et weekendopphold for hele familien er jo også praktisk da.

I det hele tatt. Singapore er topp. Helt topp. Det går fint an å leve der hvis man som sagt bare ikke MÅ spytte.

Hedda stakkar, landet med øreverk som dukket opp fra ingen steder på et par timer. Og før vi viste ordet av det var trommehinnen sprukket. Første dagen lå hun til sengs. Andre dag av vårt todagers opphold var hun med oss, om enn ganske redusert. Ganske kjedelig. Når galt skal være var vel kanskje Singapore det beste stedet det kunne skje i. I hvert fall av de landene vi har vært i til nå. Leger som virker dyktige og som snakker et språk vi forstår er et pluss i slike situasjoner.

Se bilder

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem