lørdag, desember 18, 2004

G'd day mate,

Returbilletten er bortkastet. Her vil vi bli! Supervennlige mennesker som snakker engelsk gjør det lett å leve. Smil og hilsing alle veier. Usannsynlig vakkert land og eiendomspriser som er til å leve med. Hva sier du for eksempel om 40.000 mål med to bolighus og diverse uthus for 3-4 norske millioner kroner? Har plass til å holde på med de fleste hobbier da! Jada, jeg vet vi har sagt det før, men Australia er bare helt utrolig fantastisk.

Vi leide oss en bobil. En ganske svær doning av en Mercedes. Tøffet ut av Sydney, hovedsakelig på venstre side av veien. Reiste inn til Blue Mountain ca 1000 m.o.h. Derfra opp til Hunter Valley hvor vi smakte på vin. Planen var førts å komme ut til kysten omtrent ved Brisbane, men det er alt for mye å se på under veis. Nesten hver eneste lille landsby er verdt en stopp. Og rundt hver eneste sving er det et vakkert landskap å se på. Og i mellom de er det en nydelig spasertur eller severdighet. Vi kom ut litt syd for Croffs Harbour. Da hadde vi kjørt drøyt 1000 km, noen ganger helt opp i 60 km/t. Vi har trasket ut i bushen både til fots og til hest og sett kenguruer på nært hold. De er utrolig lite redd oss. Kanskje vi burde vært reddere for dem?

Vi har kjøpt oss adventskalender og et plastikkjuletre og pyntet det med stjerne i toppen, men det hjelper ikke så veldig på julestemningen. Jentene leser ”Girlpower” (et tenåringsblad) hvor intervjuobjektet sier at det beste med sommeren er julen… Slikt blir litt feil.

Se bilder fra New South Wales

1 Kommentarer:

Anonymous said...

Kjære venner. Koselig å kunne følge dere på ferden. Her på Østlandet svinger T ,mellom +5 og -5, ute er det ikke ett snøfnugg nå dagen før jul.
For oss med røtter fra Bergen: idag tidlig tangerte byen nedbørsrekorden for desember (1884&1949): 459mm. De regner med å få 100mm til i denne måneden. Nyt sol og varme!!

God jul

Henrik m. familie.

10:08 PM  

Post a Comment

<< Hjem