mandag, november 01, 2004

Tilbake på gamle trakter i Japan

Vi gikk av metroen på Ikubara stasjon sånn ca klokken 17.00. Akkurat når skumringen hadde begynt. Til da hadde vi bare sett Tokios bakgater langs toglinjen fra Narita flyplass og inn til sentrum. I det vi gikk ut på gaten ble vi slått halvveis i svime av neonlys i alle regnbuens farger og med alle tenkelige - og utenkelige bevegelser. Når vi fikk grønn mann stoppet bilene og vi kunne gå uhindret over gaten. Det er første gang vi har opplevd på nesten tre måneder. En merkelig følelse.

Vi har besøkt gamle trakter fra den tiden Solveig jobbet her. Vi har sett skyskraperne i Sjinjuko, kjørt heis med speedometer, handlet eksklusive konfekter i Ginza, vandret i 400 hundre år gamle hager, besøkt Shintoist tempel, ruset oss på hightech elektronikk i Akihabara og sett og blitt sett i ungdommens Akasak en lørdag formiddag. Vi har spist Shushi i en shushibar hvor maten kom på løpende bånd langs disken. Bokstavlig talt. Vi har spist på en eksklusiv restaurant, sittende på tatamimatter på gulvet og vi har spist på skikkelig japanske fastfood hvor man bestiller maten i en automat ved inngangen og spiser den ved ”bardisken” etterpå. Japanerne vet hvordan man lager god mat selv om måltidet skal gå litt fort unna. Solveig har til og med fått frisket Japansken sin og slenger rundt seg i hytt og gevær. Vi har bodd på en ryokan, et typisk japansk hotell midt i Tokio. Skoene av ved inngagen og tatamimatter på gulvvet. Sengene redd opp rett på matten og toalettsete med innlagt varme og rompespyling – stillbart både i sprutetrykk, pulsering og spredning.

I dag har vi hatt en rundtur rundt i Hakone nasjonalpark. Vandret blant svovelsprutende åpninger i vulkanen, reist med taubaner, kabelbaner, fjelltog og båt. Avsluttet med spa i kilder så varme at du kan koke egg i de. Apropos egg. Vi har også spist noen meget spesielle svarte egg kokt i svolholdig vann fra vulkanen.

Japan er hærelig, men svindyrt. Denne uken har vel kostet oss mer en de neste 4-5 kommer til å gjøre til sammen.

Bilder fra Tokio og fra Hakone Nasjonalpark

1 Kommentarer:

Anonymous said...

Hei. Tenker det var kontraster fra lenger bort i Asia, bildene viser jo en enorm forskjell i orden/vedlikehold. Trodde ikke det var så enorme forskjeller. Kan se at vi lever i en godt beskyttet tilværelse her hjemme. Kanskje det er som i et lite sort egg. Nå er det ihvertfall et hvit egg, for nå er snøen kommet og ingen barn vil være inne. Kan se at dere har det kjempefint og det er godt å se. Takk for siden Deres så vi kan "reise litt" også. Hilsen alle seks i familien Rosenkilde

11:17 AM  

Post a Comment

<< Hjem