onsdag, september 01, 2004

Petra - Amman Dubai -goodbye Midtøsten

Vi tok inn på et greit hotell med veldig koselig resepsjon. Vi fikk et stort rom med privat bad og WC. Skjønt, med et vindu som mangler glass inn til naborommet kan det vel neppe kalles særlig privat.
Vi tilbrakte to dager i byen som har vært kjent for vesten helt siden Indiana Jones var der i 1992. For andre har den eksistert i om lag 3000 år eller så. Hogget ut i fjellet. Fantastiske surrealistiske farger og detaljer som i alle andre ”konglige” byggverk fra Athen og Roma. Lurer på hva de gjorde når de hogget feil. De begynte vel ikke bare på nytt igjen?
Etter Petra tok vi bussen opp til Amman. En utrolig kjedelig by med 1,5 mill. innbyggere og stinkende forurensning. Vi fant et hotell det gikk an å bo på et par dager med trivelige betjening. Vi spurte hva såpe het på arabisk, men det viste de ikke hva var.
Vi tok taxi (taxi er fremkomstmiddelet i Amman hvis du er mer enn fem personer. Er du færre så deler du på en med nøn andre) til Dødehavet. En sprø opplevelse og flyte som kork. Det svei vanvittig når vi fikk vann i øynene eller munnen. Vi tok foreskrevet leirebad med leiren fra bunnen og lot den tørke in i solen. Fikk skikkelig babyhud alle sammen, og nå kan huden vår forventes å være mye sunnere enn før.
Vi hadde tenkt oss til Damaskus og fly videre ut fra Midtøsten derifra. Det viste seg at det var dyrere og dessuten fikk vi ikke plass på nøn fly, så vi droppa hele Syria. Synd for vi har hørt mye fint om både Damaskus og Syria, men skule vi reist opp måtte vi betale utreiseavgift fra Jordan, og Visum avgift en gang til i tillegg til flybillettene. Vi heiv oss på et fly til Dubai i stedet. Derfra går turen videre etter 9 timer i transitthallen til Hang Kong. Der blir det to dager og en natts opphold før India. Egentlig ville vi ikke hatt stoppover i det hele tatt i Hong Kong denne gangen, flybillettene gikk ikke opp på annet vis.

1 Kommentarer:

Anonymous said...

Hei alle sammen!

Veldig spennede å følge med dere. India må være en opplevelse. Håper dere kommer dere inn i Tibet. Hils Dalai Lama, His Holiness!! Her går livet sin vante gang, studiene (Kari) er inspirerende i høstmørket som kommer tettere og tetter på! Ønsker dere lykke til videre på ferden. Og dere er alle i tankene våre! Klem og Klem!
Kari og gutta!

11:47 PM  

Post a Comment

<< Hjem