søndag, august 29, 2004

Safari i Wade Rum

Vi reiste på måfå ut til Wadi Rum. I landsbyen Rum traff vi Josef. En beduin som ville ta oss med på safari i ørkenen. Vi bunkret vann og sammen med Farok fra Sudan som sjåfør dro vi ut i området hvor Lawrence of Arabia herjet for 80 år siden. Muligens i samme Jeep som ham også. Gammel var den i hvert fall.
Vi så kilden han hentet vann fra og huset han bodde i. Vi så de underligste fjellformasjoner og hadde det ganske fett helt til bilen satte seg fast. Og rett etterpå stoppet med halve ørkenen i forgasseeren. Vi oppdaget at beduiner på safari ikke bruker skiftenøkler. Kamelene trenger vanligvis ikke det. Josef trasket i vei, mens vi kulan i skyggen.
Vi overnattet i en leir bestående av et telt satt sammen av gamle melsekker. Det var gamle Sumari(?) sin leir. Han bodde der sammen med 60-70 geiter og 8 kameler. Ved solnedgang kom slekten hans på besøk. Ca 15 stykker fra 4- 60 år – i en landrover 1971 modell stapp full av bagasje.
Vi hadde det greit. Ungene red litt på kamel og Børre kjørte litt ørkenrally. Etterpå pratet vi rund leirbålet, drakk te og de som turte røykte vannpipe. Josef laget beduinseng for oss i sanden og vi sovnet mens vi så på fjellene som ble opplyst av månen.
Vi tok morgenbussen til Petra. Børre satt i baksetet og ville gjerne ha gardinene i bakvinduet trukket for. Vi blei stoppet av politiet og sjåføren fikk 25 dinarer i bot for det.
Se bilder

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem