søndag, august 08, 2004

Ørkensafari - under åpen himmel i Sahara

Helt utrolig ubeskrivelig! Vi reiste fra Kairo i en full buss til Bahariyya-Oasen SV for Kairo. 5 stykker på 3 seter i 5 timer med en 10 minutters rastepause midt i ørkenen. Med oss på reisen hadde vi Paul og Aine fra Australia med deres tre barn og Yoing, Hannah og Hedda(!) fra Korea. Fremme ble vi mottatt av Ahmed som hentet oss med sine to 4x4 Landrovere. Campen hans bestod av 8 stråhytter rundt en strådekket spiseplass.

Turens første bad fikk vi av alle steder midt i Sahara. I en kilde. Vi kjørte en runde og så på Oasen. VI så pyramidefjellet, varme kilder, kalde kilder og en kunstig saltsjø. Skikkelig offroad kjøring over sanddynene. Vi fikk også prøvd oss på en ørkenvandring alt for sent på kvelden uten vann. Med veiviser var vi aldri i noen farlig situasjon, men uten ham...

Etter en natt i stråhytter kom Hamoud med sin Toyota Landcruiser. Sammen med han kjørte vi mot den svarte ørkenen og den hvite ørkenen. Vi stoppet ved krystallfjellet og plukket krystaller og vi stoppet og plukket ørkenroser (blomsterformede steiner) Måtte også stoppe så sjåførene kunne gjøre fredagsbønnen.

Midt i den hvite ørkenen, blant surrealistiske, hvite klipper i alle tenkelige - og utenkelige - former slo vi leir. Hamoud og co. Rullet ut tepper, satte opp et bord, tente bål og lagde mat. Vi gjorde ingenting, bare nøt solnedgangen og en stjernehimmel vi aldri har sett maken til. Mens vi spiste fikk vi besøk av 4 ørkenrever også. De kom helt inn til oss. Bare en meter unna. De holdt seg rundt leiren hele natten.

De av oss som våknet i løpet av natten fikk se klippene badet i et surrealistisk, hvitt, kaldt månelys.
En fantastisk opplevelse som underbygger inntrykket vi har hatt sÃ¥ langt: Egypt er et land bestående av verdens vennligste og met imøtekommende mennesker. Aldri har vi møtt så mye smil og vennlighet noe sted når vi har vært ute å reist. Se bilder

4 Kommentarer:

Anonymous said...

Heldiggriser!!

7:57 PM  
Tone said...

hei!! fy soeren saa spennende!!! jeg er kjempe misunnelig!

og siden deres er hjo super bra! det flott at vi her hjemme kan foelge med paa hvor dere er, hvem dere moeter og hva dere driver med.

og da jeg skulle inn og skrive noen ord til dere gikk veien om starten paa min egen side (lurt det der boerre;-) ), saa naa kan dere snart (hvis jeg faar det til) gaa inn og se paa bildene mine! hvis dere har tid til saant da, dere har jo ikke akkurat mangel paa utrolige ting aa henge fingrene i!

jeg skal foelge dere paa turen her hjemmefra. gleder meg!

saa skal jeg ogsaa vise mamma, kari, hvor hun kan finne siden hennes. hun har lett etter dere i to dager uten hell!

god tur videre!

stor klem fra tone

9:01 PM  
Tone said...

hei!

jeg har nettop postet en lang hilsen men naa finner jeg den ikke??

kanskje dere har sett den men ikke jeg.

uansett, god tur videre!

9:05 PM  
Tone said...

det kan ta litt tid foer meldingen dukker opp, ja...saa det naa

hei!

9:06 PM  

Post a Comment

<< Hjem