mandag, august 16, 2004

Luxor, søndag kveld

Egypt er fortsatt befolket med usedvanlig vennlige mennesker. Først Muhammed som kom å skiftet lyspære. Han kikket på mobiltelefonen vår og var veldig nysgjerrig på den. Selvsagt ønsket han at han hadde en og lurte på om han ikke kunne få den. Det førte til en lengre samtale. Vi så på benet hans og ba ham gå til lege siden det sannsynligvis var brukket. Deretter så han på PC'en vår. Viste ham en inscanned bok om Islam. Han var dypt fascinert og rørt over vår interesse for Islam. Det tok nesten en time å skiftet den lyspæren.

Senere skulle jeg ut å kjøpe litt kjeks til Solveig som sultet. Første stopp var 4 gutter som satt og slappet av på en benk. De ønsket meg velkommen til Egypt og ville høre litt om hvordan ting var i Norge. Etterpå, når jeg kom ut fra butikken ble jeg stoppet av en ansatt som lurte på om jeg hadde fått det jeg ville ha. Hvilket jeg hadde. Om jeg var fornøyd, hvilket jeg var. "Then smile!!" sa han med verdens største smil.

På veien hjem ble jeg stoppet av en kar som jeg måtte hjelpe å skrive navn og adresse til en venninne på en konvolutt. Han hadde den på en lapp, men kunne ikke vestlige bokstaver. Som takk tok han meg med til nabobutikken og fikk eieren til å lage en liten papyrus bokmerke med navnet mitt på. Mens han holdt på med det fikk vi en lengre prat om papyrus kvaliteter og livet i Egypt.

Siste stopp på veien var en nøtteselger som holdt et foredrag om måleregler for nøtter og hvordan han kunne lure på målet. Han klarte å fravriste meg E£2 (=NOK 2,00) for en pose nøter. Jeg betalte sikkert dobbelt pris, men han startet på E£10 så om han lurte meg på en krone så var den verdt praten.

Slik kan jeg fortsette i det uendelige. Alle vi møter smiler, vitser og kjenner oss igjen. Mange vil selge oss noe, men respekterer lalala (=nei,nei, nei) når vi har sagt det en to-tre ganger. Uansett er det bare hyggelige og vennlige mennesker her. Noe langt annet en skremmende fundamentalister slik vi kanskje hadde fryktet.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem