mandag, august 16, 2004

Late dager på Nilen

I Aswan besøkte vi øyene utenfor med bl.a. en Namibisk landsby. To gutter viste oss rundt. Ubeskrivelig fattigdom.
Vi kastet loss på en Felucca og lot oss dels seile og dels drive med strømmen på Nilen. Helt utrolig å ligge uvirksom i to døgn under Afrikas sol. Godt beskyttet av en seilduk spendt over det meste av båten slanget vi oss på madrasser hele veien. Kaptein Haili styrte mens vi seilet - og sov når vi bare drev. Ahmed laget kaffe og mat, holdt båten ren, forestod alle fortøyninger og passet roret når kapteinen sov.

En stund var vi ganske irriterte på et New Zeelandsk par som skulle være med men som kom 2 timer for sent. Etter hvert oppdaget vi at det var Omar, arrangøren av turen, som gav dem et annet klokkeslett slik at han rakk å få solgt inn en tur ekstra til dem i forkant. Men vi kom oss jo av gårde etter hvert. Med på skuta var Masa fra Japan også. Han var ikke akkurat veldig godt forberedt og kunne ikke nok engelsk til å få med seg beskjeder som ble gitt heller. Men han smilte og lo hel tiden. Merkelig nok.

Jeg tror ikke jeg har gjort så lite på så lang tid på det jeg kan huske. Bare dormet, spilte litt Idiot (ja, vi spilte idiot. Det er et kortspill.) med vår 46 kort store kortstokk og så livet drive forbi.

Vil landet i Komobo hvor vi besø byens tempel. Derfra gikk turen i 110 med politieskorte til Luxor vie Edfu. Vi skippet tempelet der og gikk heller å drev rundt i byen en times tid. Så på markedet som lå 100 meter bak turistmarkedet med skomakere, slaktere og grønnsakshandlere ute på gaten.

Vel hjemme fremme i Luxor var Børre hjemme hos
Gamal og vasket tøy for skittentøyvasken vår ville kostet en formue å få gjort her på hotellet. Han lovet å komme med det i morgen. Håper han gjør det...

Se bilder.


0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem