torsdag, august 26, 2004

I Roedehavet

40 grader i skyggen. Vi staar opp tidelig - gjerne klokken 0630 - og gjoer litt skolearbeid og jobb-jobbing. Rundt 12 blir det for varmt til aa gjoere noe som helst, saa da spiser vi lunsj og legger oss foran en vifte og hviler. I tretiden begynner vi a roere paa oss igjen. Da rusler vi over veien og dypper oss i Roedehavet.

OK, hver dag er ikke helt slik. En dag var vi oppe ved det "blue hole" og snorklet. Helt utrolig. Navnet kommer av en aapning i revet som gaar langs hele kysten. Apningen danner en sirkel som blir helt blaa i kontrast til det groenne vannet over selve revet. Svoemte rundt og saa fisker og planter som faar de aller fleste akvarier til aa blekne. I dag var Hedda og Borre ute og dykket. Skikkelig med flasker. Vi dykket i tre kvarter og var nede paa elve meter. Vi har ikke ord som beskriver opplevelsen. Selv Hedda var stille i mange timer etterpaa! Helt utrolig,
fantastisk!

Rett over fjorden her ser vi Saudi-Arabia. Ganske rart a vite at vi er saa naerme det riket. Om kvelden bli hele landet roedt og havet rosa-roedt. Kanskje det er derfor de kaller det Roede-havet?

Se bilder

2 Kommentarer:

Anonymous said...

Hei Aursnes.com!
Jeg er ikke misunnelig, eller vi rettere sagt! Bare veldig mye... Sture! Stian savner deg og misunner deg der du ligger og dypper i Røde-havet! Supert å følge med dere! Egypt er et magisk land! Her er det høst. Og snakket med Henning i dag, og ungdomsskolen er snart i boks kan det se ut som..... Jippi. Store våte høstklemmer fra oss tre på Heer.

10:21 PM  
Anonymous said...

Dykkingen må ha vært fantastisk. Men sa du at Hedda hadde vært stille i flere timer?? Halloien, den kjøper eg ikkje!
Skikkelig kos å kunne følge dokker på ferden på denne måten.
Henrik J

12:14 AM  

Post a Comment

<< Hjem