onsdag, august 11, 2004

Aswan

Vi tok nattog fra Kairo opp Nildalen til Aswan. Fordi vi bestilte så sent fikk vi ikke plasser ved siden av hverandre. Vi var spredd over tre vogner og satset p å bytte om på det slik at vi kunne sitte samlet. Etter masse styr, peking og tenking og grubling fik vi det til å gå i hop. Egypterne viste seg som vennligheten selv og skjønte godt at vi måtte sitte sammen med tre barn.

Vi ble ganske overrasket over å finne at Egypt her nede er mye mer som et middels underutviklet afrikansk land. Fattigdommen er mer synlig, og byggeskikk og mennesker mer som resten av Afrika - og betydelig varmere enn Kairo. 40 grader når vi gikk av toget klokken 11.30. Drøyt 45 litt lenger ut på dagen. Heldigvis et lite pool på taket av hotellet med utsikt over krusbåter og felucaer på Nilen.

Vi besøkte tempelet til Iris, Aswandammen og Ramses II's tempel ved grensen mot Sudan. Imponerende 20 meter høye statuer som voktet innseilingen til Egypt fra sør. Vi måtte kjøre i konvoi med politeskorte tre timer hver vei. Slitsomt, men vært det. Se bilder

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Hjem